Διάφορα

Ακόνισμα μαχαιριών

masati

Το σωστό ακόνισμα στα μαχαιριά γίνεται με ψυχρό τρόχισμα όπως πέτρα ακονίσματος στην αρχή το περνάμε σε πέτρα με μεγάλο βαθμό grits σταδιακά κατεβάζουμε τον βαθμό μέχρι να γίνει ένα απαλό τρόχισμα.

Ένα στομωμένο μαχαίρι χρειάζεται στην αρχή πέτρα με μεγάλο βαθμό grits μέχρι να φέρει κόψη σημαντικό ρόλο στο ακόνισμα έχει και η κλίση που θα έχει το μαχαίρι όσο ποιο μικρότερη η κλίση που θα δώσουμε τόσο αυξάνεται η διάρκεια στο ακόνισμα και ποιο κοφτερή η λεπίδα.

Το ακόνισμα από επαγγελματίες γίνεται με μια διαφορετική διαδικασία χρησιμοποιώντας ιμάντες λειάνσεις και η κλίση που δίνεται στην λάμα του μαχαιριού είναι ομοιόμορφη κρατώντας το μαχαίρι σε σταθερή κλίση.

  • Επαγγελματικά μαχαίρια γωνιά 25 μοίρες
  • Οικιακά μαχαίρια γωνία 30 μοίρες
  • Κυνηγετικά μαχαίρια 35 έως 45 μοίρες

Τρόχισμα με λειαντικό τροχό ρεύματος πρέπει να τον αποφεύγουμε η θερμοκρασία τις λάμας μπορεί να ανέβει πολύ υψηλά και έτσι να έχουμε μια ανεπανόρθωτη βλάβη στο μαχαίρι μας η μπορεί να δημιουργήσει πολλά γρέζια και ανομοιομορφία στο μαχαίρι

Τέλος το απαραίτητο εργαλείο που θα χρειαστεί ο κάθε ένας για να έχει ένα μαχαίρι που θα κόβει και θα κρατάει τον αιθέρα του όπως λέμε είναι το μασάτι .

Το μασάτι είναι το εργαλείο που κρατάει το μαχαίρι μας στο ακόνισμα που έχουμε κάνει δεν τροχίζει τα είδη από τα μασάτια που χρησιμοποιούνται είναι

  • ΒΑΝΑΔΙΟΥ
  • ΚΕΡΑΜΙΚΑ
  • ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Όσο ποιο πυκνές είναι οι ραβδώσεις στο μασάτι τόσο ποιο απαλή η λείανση στην λάμα του μαχαιριού καλό είναι να αποφεύγεται απομιμήσεις δεν θα σας βοηθήσουν στο να έχετε το μαχαίρι σας ακονισμένο.

Tip ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι είναι πάντα ποιο ασφαλές από ένα μη ακονισμένο μαχαίρι.